Saturday, October 27, 2012

SENJATA AMPUH MENGHADAPI DAJJALBersediakah Kita Berdepan Dengan Dajjal
  • Air di laut Galilee (Israel) akan kering dalam tempoh 50 tahun lagi (TELAH DI KAJI OLEH PARA SAINTIS DAN AHLI KAJI BUMI).  Dajjal akan muncul apabila Laut Galilee kering airnya.!!!
  • Tentera Dajjal yang tertulis perkataan Kafir (KFIR) telah muncul ( lihat nama pesawat Pejuang  terbaru Israel KFIR dan nama Briged tentera elit gabungan US dan Israel bernama KFIR.) akan tertulis di dahi Dajjal perkataan KAFIR ...yang difahami oleh semua bangsa.
 Kedua-dua perkara tersebut telah diperingatkan oleh Rasulullah s.a.w lebih 1400 tahun yang lalu.!!!!
 Pada kesempatan ini saya hanya ingin mengutarakan bagaimana strategi kita menghadapi saat bertemu Dajjal itu,  seperti yang di pesan oleh Rasulullah s.a.w

DIRIWAYATKAN oleh An-Nawwas ibn Sam’an : 
“Dia, yang hidup dan melihatnya (Dajjal) harus membacakan di depannya ayat-ayat pembukaan Surat Al Kahfi,” (HR Muslim).
Diriwayatkan oleh Abu Umamah al-Bahili : “Barangsiapa memasuki nerakanya (Dajjal), mintalah pertolongan Allah dan bacakan ayat pembukaan Surat Al Kahfi, dan hal ini akan mendinginkan dan mendamaikannya, seperti api menjadi dingin terhadap Ibrahim,” (HR Ibnu Katsir).

surah al Kahfi:  http://www.youtube.com/watch?v=1KKR_FrUuH8

Tanda-tanda dan Rahsia Hari Akhir
Satu alasan mengapa Rasulullah SAW menganjurkan orang-orang beriman membaca Surah Al Kahfi
  ketika Dajjal Mencuba Membujuk Rayu adalah kerana surah ini berisi isyarat penting mengenai Hari Akhir, seperti berbagai hal yang diperlukan untuk bertahan dan memerangi Dajjal, dan gerakan-gerakan anti-agama yang menimbulkan berbagai kejahatan keatas kemanusiaan, yang ingin disebarkan oleh Dajjal ke seluruh dunia.
Surah Al Kahfi ini juga berisi berbagai pelajaran bagi kaum Muslimin.
Anjuran Rasulullah SAW untuk menghafalkan dan membaca surah ini dengan penuh perhatian adalah suatu isyarat kuat tentang hal ini. Seperti kita akan melihat di seluruh bab ini, pengalaman Ashabul Kahfi yang tinggal di sebuah masyarakat yang kafir, pelajaran bahwa Musa AS belajar dari Khidir, dan pemerintahan di atas dunia yang didirikan oleh Dzulkarnain AS agar dapat menyebarkan nilai-nilai Islam, adalah perkara-perkara yang perlu direnungkan oleh orang-orang beriman.
Justru manusia yang bagaimanakah yang sangat disukai oleh Dajjal? Dan tanpa disadari ia sudah di beri tanda  oleh Dajjal di hati-nya?
  
1. Orang yang apabila kumandang adzan terdengar, ia mengacuhkannya.
2. Orang yang apabila dinasihati atau diberitahu mengenai rencana-rencana Dajjal di dunia  sebelum ia datang, dia tidak peduli.

Dajjal tidak secara tiba-tiba datang, Atas Izin Allah SWT ia mempersiapkan semuanya dengan bantuan para pengikutnya (Freemasonry – illuminati) agar semakin ramai manusia yang akan menjadi pengikutnya. Dan jika seseorang sudah tahu mengenai rencana Dajjal ini, Dajjal sudah melihat-nya dan memberi tanda di hatinya.
Ini sesuai dengan doa Dajjal kepada Allah swt yang kelak akan di kabulkan:

"Ya rabb berikanlah aku kemampuan untuk menurunkan hujan, menghidupkan orang yang sudah mati, menyembuhkan penyakit yang ada di dunia, menyuburkan tanaman dan memperlihatkan surga dan neraka kepada manusia kelak,,, yang sesungguhnya surga ku adalah neraka-mu dan nerakaku adalah surga-mu ya Rabb agar aku boleh menguji keimanan manusia kelak….”

SEMOGA KITA DAN ANAK CUCU KITA YANG BERDEPAN DENGAN DAJJAL MAMPU MELAKSANAKAN SARANAN RASULULLAH S.A.W .

No comments: